Lidhje

Libri "Statutet e Shkodrës" - një dokument që dëshmon historinë

  • Pëllumb Sulo

Libri "Statutet e Shkodrës" - një dokument që dëshmon historinë

Në Shkodër, u promovua këto ditë libri "Statutet e Shkodrës", një përmbledhje ligjesh dhe normash juridike, të cilat 700 vjet më parë rregullonin jetën e këtij qyteti. Statutet u zbuluan vitet e fundit në fondet e Muzeut Correr, në Itali, nga studiuesja italiane Lucia Nadin, të cilën qyteti i Shkodrës e ka shpallur “Qytetare Nderi”. Sipas studiuesve, "Statutet e Shkodrës" kanë një rendësi të veçantë, pasi dëshmojnë si funksiononte jeta qytetare në Shqipërinë e periudhës së mesjetës.

XS
SM
MD
LG