Lidhje

Mali i Zi dhe Serbia shpallin ambasadorët e njëri-tjetrit persona “non grata”


Ambasadori serb në Malin e Zi, Vladimir Bozhoviq, të shtunën është shpallur person “non grata” dhe i është kërkuar largimi nga vendi, bën të ditur Ministria e Punëve të Jashtme e Malit të Zi.

Në një njoftim publik, Ministria e Punëve të Jashtme, vuri në dukje, se në përputhje me nenet 9 dhe 41 të Konventës së Vjenës mbi privilegjet dhe imunitetet diplomatike, e kanë shpallur Bozhoviqin person “non grata”, duke konfirmuar se kanë kërkuar që ai të largohet nga Mali i Zi.

Vladimir Bozhovic, ambasadori serb në Malin e Zi
Vladimir Bozhovic, ambasadori serb në Malin e Zi

“Pas një ndërhyrje të gjatë dhe të vazhdueshme në punët e brendshme të Malit të Zi, sjelljeve dhe deklaratave të papajtueshme me standardet e zakonshme dhe të pranueshme të zyrës diplomatike, pas disa paralajmërimeve verbale dhe të shkruara për papranueshmërinë e një sjelljeje të tillë”, thuhet në njoftimin e ministrisë, duke shtuar se ai ka nënçmuar shtetin që i dha mikpritjen diplomatike.

Tarzan Miloshevic, ambasadori malazez në Serbi
Tarzan Miloshevic, ambasadori malazez në Serbi

I shpejtë ishte edhe reagimi i Beogradit, ku Ministria e Punëve të Jashtme të Serbisë njoftoi se ajo veproi në një mënyrë reciproke duke e shpallur person “non grata” dhe duke dëbuar nga vendi Ambasadorin e Malit të Zi, Tarzan Milosheviq.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG