Lidhje

Me mbështetjen e BB ka nisur puna në Nënshkodër për përmirësimin e argjinaturave

  • Pëllumb Sulo

Me mbështetjen e BB ka nisur puna në Nënshkodër për përmirësimin e argjinaturave

Më mbështetjen e Bankës Botërore, në zonën fushore të Nënshkodrës ka nisur puna për zbatimin e 6 projekteve, që do të riaftësojnë sistemin e argjinaturave. Por specialistët thonë, se kjo është vetëm faza e parë e një strategjie antipërmbytje, që pritet të shtrihet në një periudhe më të gjatë kohore dhe që kërkon fonde të shumta.

Përmbytjet masive të fundvitit , të cilësuara si më të mëdhatë e ndodhura deri tani në Shqipëri, shkatërruan thuajse gjithë sistemin ë argjinaturave , duke shtrirë përmbytjen në më shumë se 14 mijë hektarë tokë bujqesorë , rreth 8 mijë banesa dhe disa mijëra ferma e biznese private.

XS
SM
MD
LG