Lidhje

Mësimi i gjuhës shqipe në Selanik

  • Raimond Kola

Në Selanik, komuniteti i emigrantëve shqiptarë po bën përpjekje që fëmijët të mësojnë gjuhën amtare. Në klasat e hapura pranë Universitetit të Selanikut, grupe fëmijësh mblidhen çdo fundjavë për mësimin e shqipes. Drejtuesit e shoqatës së emigrantëve shqiptarë "Nënë Tereza" dhe mësuesit kërkojnë një mbështetje më të madhe nga autoritetet shqiptare për tekstet edhe për mjetet mësimore.

Mendimi juaj

Trego komentet

XS
SM
MD
LG