Lidhje

Mitrovicë, fillon pastrimi i urës mbi lumin Ibër


Autoritetet në Kosovë thanë se që nga sot ka filluar riparimi i urës kryesore mbi lumin Ibër në Mitrovicë dhe largimi i parkut të paqes, një hapësirë e gjelbër e vendosur nga serbët e veriut të Kosovës.

Largimi i parkut të paqes dhe riparimi i urës kryesore mbi lumin Ibër financohet nga Këshilli Evropian dhe është pjesë e marrëveshjes së arritur më 25 gusht ndërmjet Kosovës dhe Serbisë për normalizimin e marrëdhënieve.

Sipas, marrëveshjes i gjithë projekti duhet të përfundojë deri në qershor të vitit 2016.

Parku i paqes në urën qendrore mbi lumin Ibër, u vendos në qershor të vitit 2014 nga grupe qytetarësh serbë në veriun e Mitrovicës dhe nuk ishte i qarkullueshëm për automjete. Ura mbi lumin Ibër shënon edhe vijën ndarëse të Mitrovicës në veriun me shumicë serbe dhe jugun me shumicë shqiptare..

Mendimi juaj

Trego komentet

XS
SM
MD
LG