Lidhje

Mirëmbajtja e banesave të vjetra në Gjirokastër

  • Raimond Kola

Shtëpia e Skëndulatëve në Gjirokastër është një monument mbi 300 vjeçar që ruhet në gjendje shumë të mirë. Ndryshe nga shtëpi të tjera që rrezikojnë të shemben, pronari i saj punon çdo ditë për të mbrojtur vlerat historike të kësaj banese. Siç njofton korrespondneti ynë Raimond Kola, Qendra Historike e Gjirokastrës e përfshirë në Listën e pasurive Botërore të UNESCOS, ka nevoja të mëdha për ruajtjen e banesave të tilla dhe banoret vazhdojnë të kërkojnë ndihmën e autoriteteve për financimin e restaurimeve.
XS
SM
MD
LG