Lidhje

Rrëshqitjet e dheut shkaktojnë të vdekur në Nepal


Vërshimet dhe rrëshqitjet e dheut pas rreshjeve të shumta kanë shkaktuar më tepër 30 të vdekur në Nepal.

Autoritetet thonë se persona të tjerë figurojnë të humbur. Metereologët thonë se sonte gjatë natës të bjerë përsëri shi dhe u kanë thënë banorëve të qëndrojnë zgjuar.

Shirat monsune janë të zakonshme në Nepal gjatë periudhës qershor-shtator dhe ato shkaktojnë thuajse çdo vit viktima.

Ekipet e shpëtimit me ushtarë dhe banorë lokalë janë duke ndihmuar personat e izoluar nëpër çati,apo zona të ngritura dhe po ndihmojnë në krijimine strehëve të përkohëshme për personat e zhvendosur. nëprë shkolla dhe ndërtesa publike.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG