Lidhje

Rregulla të reja për hyrjen në Greqi


Autoritet kufitare greke në pikat me Shqipërinë do të ndjekin rregullat e reja të vendeve të Shengenit për qytetarët që kërkojnë të qëndrojnë më shumë se 90 ditë në një nga këto vende.

Kjo kategori qytetarësh duhet të paraqesë kërkesë për lejeqëndrim dhe të paraqitet për të dhënë shenjat e gishtërinjve dhe dokumentuar fotografinë individuale.

Autoritetet nuk do ta ndjekin këtë praktikë për ata qytetarë që qëndrojnë më pak se tre muaj në një nga vendet e Shengen-it. Sipas autoriteteve gjithashtu qytetarët që paraqiten një herë për të marrë shenjat e gishtërinjve dhe dokumentuar fotografinë e identitetit nuk do të duhet të riparaqiten në një procedurë të përsëritur.

Greqia është vendi me hyrje daljen më të madhe të emigrantëve shqiptarë në kufi. Procedurat e reja pritet të vënë në vështirësi një kategori emigrantësh shqiptarë në punësimin sezonal në Greqine fqinje.

XS
SM
MD
LG