Lidhje

Nis punën komisioni parlamentar për reformën zgjedhore


Nis punën komisioni parlamentar për reformën zgjedhore

Në Shqipëri nisi sot punën Komisoni parlamentar për reformën zgjedhore, i cili u ngrit dy javë më parë pas marrëveshjes së arritur mes partisë demokratike dhe socialistëve në opozitë.

Kryetarja e parlamentit e vlerësoi si një hap të rëndesishëm fillimin e aktivitetit të komisionit duke njoftuar se kishte bërë gati kërkesat për të patur ndihmën e ekspertëve të Osbe-së apo dhe Komisionit të Venecias. Komisioni përbëhet nga 10 anëtarë, me një përfaqësim të barabartë mes dy kampeve ku bëjnë pjesë edhe partitë e vogla parlamentare. Partitë e tjera do të jenë pjesë e konsultimeve.

Javën e shkuar ato paraqitën qëndrimet e tyre të përbashkëta që do i parashtrohen komisionit. Kërkesa më e rëndësishme ka të bëjë me një ndryshim në sistemin aktual proporcional rajonal ku propozohet që të përfshihet edhe një korrektim në rang kombëtar. Nisejn e punës së komisionit e përshëndeti edhe presidenti Bamir Topi I cili duke e vlerësuar si një sinjal të mirë shtoi se uronte që reforma të përfundojë në kohë dhe që forcat politike të kenë në themel të punës jo emocionet politike dhe pozicionet e tyre partiake.

XS
SM
MD
LG