Lidhje

Presidenti Nishani dekreton datën e zgjedhjeve të reja


Në Shqipëri presidenti Bujar Nishani dekretoi sot datën e zgjedhjeve të reja parlamentare. Për përbërjen e parlamentit të ri nga do të dalë dhe qeveria e katër viteve të ardhshme shqiptarët do të votojnë të dielën e 18 qershorit 2017.

Ndonëse që prej muajit mars parlamenti votoi për ngritjen e Komisionit të Reformës zgjedhore, deri më tani nuk është bërë thuajse asgjë. OSBE-ja por dhe organizata të ndryshme joqeveritare të specializuara për zgjedhjet, kanë bërë thirrje të përsëritura për realizimin e ndryshimeve në Kodin elektoral.

Zgjedhjet e fundit në Shqipëri ishin ato të 2015 për pushtetin vendor. Vëzhguesit ndërkombëtar të OSBE/ODIHR-it paraqitën në përfundim të tyre 23 rekomandime që lidhen me aspekte të ndryshme të procesit, që nga përbërja e komisioneve të votimit, te veprimtaria e KQZ-ës, rregjistrimi i kandidatëve, financimi i fushatës dhe rolin e mediave.

Shiko komentet (1)

Ky forum është mbyllur
XS
SM
MD
LG