Lidhje

Obama, sfidë kritikëve të marrëveshjes me Iranin


Presidenti Barack Obama thotë se i duhet të dëgjojë një argument të fortë të bazuar në fakte, të peshuar me kujdes, si kundërvënie ndaj marrëveshjes bërthamore me Iranin.

Duke folur në një konferencë shtypi në Addis Ababa, të Etiopisë, zoti Obama kritikoi retorikën e disa republikanëve me influencë lidhur me marrëveshjen.

Ai tha se “arsyeja përse 99 për qind e botës mendon se është marrëveshje e mirë, ndodh ngaqë kemi një marrëveshje me të vërtetë të mirë.”

Marrëveshja me Iranin është miratuar nga Këshilli i Sigurimit i OKB-së, por megjithë lobimin dhe dëshmitë në Kongres të zyrtarëve të lartë të administratës Obama, marrëveshja ka arritur të ketë mbështetje vetëm nga disa kongresmenë të tjerë.

Në se marrëveshja hidhet poshtë nga Kongresi, Presidenti Obama ka premtuar se do të vetë veton ndaj saj.

XS
SM
MD
LG