Lidhje

OKB zbaton në Shkodër një program për punësimin e të rinjve

  • Pëllumb Sulo

OKB zbaton në Shkodër një program për punësimin e të rinjve

Kombet e Bashkuara po zbatojn në Shkodër një program për punësimin e të rinjve dhe parandalimin e emigrimit të tyre jashtë Shqipërisë. Shkodra është një ndër rajonet me nivelin më të lartë të papunësisë, nivel ky që shfaqet më i lartë në grupin e të rinjve.

Programi i Kombeve të Bashkuara synon që brenda tre viteve të ardhëshme të punësojë në Shqipëri rreth 43 mijë të rinjë, tregues ky që duket mjaft optimist po të kihen parasysh ritmet e ulëta të hapjes së vendeve të reja të punës.

XS
SM
MD
LG