Lidhje

Shqipëri-Mal i Zi: OSBE mbështet bashkëpunimin e policive kufitare


Shqipëri-Mal i Zi: OSBE mbështet bashkëpunimin e policive kufitare

Organizata për Sigurinë dhe Bashkëpunimin Europian, OSBE, po mbështet vendet e rajonit të Ballkanit, në përpjekjet për forcimin e sigurisë në pikëkalimet e tyre kufitare, si domosdoshmëri kjo për lëvizjen e lire dhe pa viza të shtetasve të tyre, si dhe për të luftuar trafiqet e jashtligjshme dhe kontrabandën. Për këtë qëllim, OSBE po mbështet edhe bashkëpunimin mes policive kufitare të Shqipërisë dhe Malit të Zi. Përfaqësuesit e tyre u takuan këto ditë në Shkodër, në përpjekje për të rritur sigurinë në pikëkalimin e përbashkët kufitar të Muriqanit, i vetmi i këtij lloji në rajonin e Ballkanit.

XS
SM
MD
LG