Lidhje

Nëntor Oseku dhe pasioni për fotografinë


Intervistë me fotografin Nëntor Oseku
please wait

No media source currently available

0:00 0:10:22 0:00

Fotografia, sikurse piktura, është një formë e artit vizual, që ka si qëllim të ndalojë kohën, duke fiksuar momente mbresëlënëse. Ansel Adams, fotograf i famshëm amerikan i shekullit të kaluar, ka thënë "Fotografia nuk merret, por krijohet."

Përveç vlerës artistike fotografia ka vlera historike, ajo na njeh me periudha të caktuara të periudhës kur është marrë, ajo u vjen në ndihmë shkencave sociale, që studjojnë jetën e grupeve njerëzore dhe të individëve, përfshirë antropologjinë, ekonominë, gjeografinë, psikologjinë.

Por fotografia shërben mes të tjerash edhe për promovimin e vlerave të një vendi, të natyrës, kulturës, zhvillimit ekonomik…

Pikërisht si një nismë për promovimin e Shqipërisë, Ministria e Jashtme, me mbështetjen e British Council dhe të Ambasadës së Norvegjise në Tiranë, organizuan kohët e fundit një konkurs me fotografi nga Shqipëria, ku vendin e parë e zuri Nëntor Oseku, nga Gjakova. Ai ishte i ftuar për një bisedë në programin televiziv "Ditari".

Intervistë me fotografin Nëntor Oseku
please wait

No media source currently available

0:00 0:10:22 0:00

XS
SM
MD
LG