Lidhje

Papa Benedikti emëron diplomatin e Vatikanit

  • Zëri Amerikës

Papa Benedikti emëron diplomatin e Vatikanit

Papa Benedikti ka emëruar diplomatin e Vatikanit, peshkopin Fernando Filoni si kreun e punës misionare globale të Vatikanit. Filoni pason kardinalin 75-vjeçar Ivan Dias, i cili del në pension.

Filoni, ka qenë Nënsekretar Shteti i Vatikanit dhe ka punuar në ambasadat e Vatikanit në Sri Lanka, Iran, Brazil dhe Filipine, si dhe është marrë me gjendjen e besdimtarëve katolikë në Kinë.

Vendin e tij do ta zerë ambasadori i Papës në Kubë, Peshkopi Xhiovani Anxhelo Beçiu.

XS
SM
MD
LG