Lidhje

Papa Benedikti shpall së shpejti Shën Gjonin e Avilës - Doktor të Kishës Katolike


Papa Benedikti shpall së shpejti Shën Gjonin e Avilës - Doktor të Kishës Katolike

Papa Benedikti tha sot se së shpejti do t’i japë një ndër titujt më të lartë të Kishës Katolike një shenjtori spanjoll të shekullit të 16.

Ati i Shenjtë e bëri njoftimin e papritur në meshën që mbajti sot në Katedralen kryesore të Madridit.

Fjalët e tij u përcollën me duartrokitje të forta nga priftërinj, peshkopë e kardinalë të mbledhur në katedrale.

Papa deklaroi se do ta shpallte së shpejti Shën Gjonin e Avilës - Doktor të Kishës Katolike. Ky titull nderi i është dhënë nga kisha vetëm 33 shenjtorëve të tjerë, mes të cilëve Shën Agustinit dhe Shën Terezës së Avilës.

Shën Gjoni i Avilës, i cili jetoi nga viti 1500- 1569 kosiderohet si një ndër predikuesit më të mëdhenj të kohës së tij.


XS
SM
MD
LG