Lidhje

Papunësia në Gjermani, në pikën më të ulët në 19 vite

  • Zëri Amerikës

Papunësia në Gjermani, në pikën më të ulët në 19 vite

Papunësia në Gjermani, ekonomia më e fuqishme e Evropës, ka rënë në pikën më të ulët në 19 vite, edhe në kohën kur dy vende të këtij kontinenti vazhdojnë të përballen me vështirësi nga borxhet.

Agjencia gjermane e punësimit ka thënë sot se këtë muaj numri i personave të papunë ka rënë nën 3 milionë, niveli më i ulët që nga qershori i vitit 1992. Analistët kanë thënë se kjo është shenjë që tregon se kompanitë gjermane po punësojnë më shumë punëtorë ndërkohë që po rritet sasia e prodhimeve për të përmbushur kërkesat e vendeve tjera për eksporte.

Ndërkohë, kryeministri në dorëheqje i Portugalisë, Zhose Sokrates ka thënë se një plan ndërkombëtar për ndihmë financiare duhet të jetë gati nga mesi i muajit maj. Zyrtarët e Komisionit Evropian dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar janë në Portugali për të ekzaminuar të dhënat financiare të vendit në përpjekje për krijimin e një pakete financiare prej rreth 117 miliardë dollarësh.

Portugalia do të bëhet vendi i tretë evropian që pranon ndihmë ndërkombëtare, pas Greqisë dhe Irlandës të cilat morën ndihmë financiare vitin e kaluar.

XS
SM
MD
LG