Lidhje

Plavë e Guci, monumentet kulturore

  • Ali Salaj

Zona e Plavës dhe Gucisë është e njohur për monumente të trashëgimisë kulturore dhe historike, të cilat dita ditës po zhduken, si pasojë e mospërkujdesjes nga institucionet përkatëse. Komuniteti shqiptar disa herë ka kërkuar mbrojtjen e këtyre monumenteve pasi kjo trashëgimi kulturore dhe historike, sipas tyre, është përcjellur brez pas brezi dhe u jep atyre ndjenjën e identitetit dhe të vazhdimësisë.

XS
SM
MD
LG