Lidhje

Problemet e pronësisë në Shqipëri

  • Pëllumb Sulo

Një nate më parë, në një fshat në afërsi të qytetit të Shkodrës, për shkak të mosmarreveshjeve u vra një person dhe u plagosën katër të tjerë

Problemet e pazgjidhura të pronësisë vazhdojnë të shkaktojnë konflikte dhe viktima në Shqipëri. Rasti më i fundit është ai i një nate më parë, kur në një fshat, në afërsi të qytetit të Shkodrës, për shkak të mosmarreveshjeve për pronat, u vra një person dhe u plagosën katër të tjerë. Përfaqësues të Shoqatës “Pronësi me Drejtësi” pohojnë se konfliktet për pronat janë edhe konfliktet më të shumta dhe se shkak për këtë situatë është mos zbatimi i ligjeve dhe vendimet, hera herës të padrejta dhe kontradiktore të dhëna nga gjykatat.Gjatë fushtës elektorale për Zgjedhjet e 23 Qershorit, çështja e pronave ishte një nga temat kryesore, promovuar nga forcat kryesore politike.

Mendimi juaj

Trego komentet

XS
SM
MD
LG