Lidhje

Protestë e minatorëve në Fushë Arrëz

  • Pëllumb Sulo

Rreth 250 minatorë të Fushë Arrëzit zhvilluan sot një protestë për të kundërshtuar vendimit te Kompanisë Beralb për pezullimin e tyre nga puna. Minatorët kërkuan ndërhyrjen e qeverisë për zgjidhjen e situatës. Ndërkohë, Kompania Beralb njoftoi se po bashkëpunon me Ministrinë e Industrisë dhe Energjitikës për verifikimin e situatës së saj financiare, ndërkohë që premtoi pagesën e plotë të minatprëve deri më 31 janar 2016. Fushë Arrëzi ëshë ndër zonat më problematike në Veri të Shqipërisë përsa i përket nivelit të lartë të varfërisë.

XS
SM
MD
LG