Lidhje

Qeveria shqiptare e gatshme për hetimet ndaj akuzave të Dik Martit

  • Armand Mero

Qeveria shqiptare e gatshme për hetimet ndaj akuzave të Dik Martit

Autoritetet shqiptare shprehën sot gatishmërinë e tyre për të mbështetur plotësisht hetimet që Eulex pritet të ndërmarrë lidhur me akuzat e ngritura nga relatori i Këshillit të Europës Dick Marty mbi një trafik të mundshëm organesh në Kosovë e Shqipëri në fund të viteve ‘90

Komentet e tij ministri i jashtëm shqiptar Edmond Haxhinasto i bëri në përfundim të takimit me shefin e Eulex-it, Xavier de Mahrnac, i cili ishte sot në një vizitë zyrtare në Tiranë. Zoti de Mahrnac, njoftoi se hetimet mbi pretendimet e ngritura nga zoti Marty do të nisin së shpejti dhe se është ngritur tashmë një ekip i posacëm që po merret me këto pretendime. Shefi i Eulexit tha gjithashtu se prokurori apo kryeprokurori i këtij ekipi do të vizitojë në të ardhmen edhe Shqipërinë.

XS
SM
MD
LG