Lidhje

Risani, selia e mbretëreshës Teuta

  • Ali Salaj

Në qytetin e Risanit, në gjirin e Kotorit, në Mal të Zi , gjendet vendbanimi më i njohur i antikitetit ilir në rajon. Në këtë qytet i cili gjendet mes Shkodrës dhe Dubrovnikut, ishte selia ushtarake e mbretëreshës ilire Teuta. Para disa vitesh në këtë vendbanim kanë nisur gërmimet arkeologjike në kuadër të projektit "Risinium-vendi i mbretëreshës Teutë", të cilat nxjerrin në pah zbulime me vlera të mëdha kulturore.

Mendimi juaj

Trego komentet

XS
SM
MD
LG