Lidhje

Astronauti-robot 'Kiboro' komunikon me Japoninë


Zyrtarët e hapësirës publikuan videon e tij duke marrë në telefon shtëpinë për herë të parë që kur mbërriti në SNH

Astronauti i parë robot i Japonisë po bën aktivtete të reja në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës.

Zyrtarët e hapësirës publikuan sot videon e parë të astronautit-robot 'Kiboro', duke marrë në telefon shtëpinë për herë të parë që kur mbërriti në Stacion në fillim të gushtit. Zyrtarët thonë se telefonata shënon herën e pare që një robot flet nga hapësira.


'Kirobo' do të kryejë eksperimente, duke marrë komanda verbale nga komandanti i Agjencia japoneze e Eksplorimit të Hapësirës dhe nga një pult komandimi nga Toka. 'Kiboro', cili komunikon në japonisht, është në plan të kthet në shtëpi dhjetorin e vitit tjetër.

XS
SM
MD
LG