Lidhje

Takim Ndërkombëtar për romët në Shkodër

  • Pëllumb Sulo

Në Shkodër u zhvillua takimi ndërkombëtar mbi gjendjen e romëve dhe të ardhmen e tyre, kjo në kuadër të Dekadës Rome, shpalluar nga Organizata e Kombeve të Bashkuara dhe ku përfshihen 12 vende të Europës Qendrore dhe Juglindore, përfshirë edhe Shqipërinë.

Përfaqësues të komunitetit rom në Shqipëri u shprehën për gjendjen e vështirë të këtij komuniteti, si dhe nevojën e mbështetjes nga ana e struturave shtetërore, me qëllim integrimin e tyre në shoqërinë shqiptare.
XS
SM
MD
LG