Lidhje

Rritet defiçiti tregtar i Shteteve të Bashkuara për muajin janar

  • Zëri Amerikës

Rritet defiçiti tregtar i Shteteve të Bashkuara për muajin janar

Defiçiti tregtar i Shteteve të Bashkuara u rrit ndjeshëm në muajin janar, pasi ngritja e çmimit të naftës ka rritur koston e importeve.

Raporti i sotëm nga Deparatmenti i Tregëtisë thotë se diferenca mes exporteve amerikane dhe të importuar u thellua me më shumë se 15% duke kapur shifrën e 46 miliardëve.

Defiçiti tregtar u zgjerua megjithë faktin që eksportet kanë shënuar nivele rekord me rënien e vlerës së dollarit që i bën më të tregtueshëm mallrat amerikane në tregje ndërkombëtare.

Një raport tjetër i qeverisë tregon se numri i njerëzve që aplikojnë për asistencë papunësie në SHBA ësht rritur me 26 mijë vetë duke arritur shifrën 397 mijë.

XS
SM
MD
LG