Lidhje

Sarkozi përsërit kundërshtimit ndaj anëtarësimit të Turqisë në BE


Sarkozi përsërit kundërshtimit ndaj anëtarësimit të Turqisë në BE

Presidenti francez Nikolas Sarkozi i ka qëndruar kundërshtimit të tij ndaj anëtarësimit të Turqisë në Bashkimit Evropian, dhe ka propozuar që vendit me shumicë myslimane t’i jepet statusi i partnerit të privilegjuar në bllok.

Zoti Sarkozi e bëri këtë ofertë sot gjatë një vizite në Ankara, e cila nuk u mirëprit nga udhëheqja turke.

Presidenti turk Abdulla Gyl tha se pret që vendet e BE-së të kontribuojnë në procesin e anëtarësimit të vendit të tij.

Ankaraja ka thënë se do të ketë statusin e anëtarit me të drejta të plota dhe nuk do të pranojë statusin e partnerit special.

Turqia i filloi negociatat për anëtarësim në tetor 2005. Bisedimet ngecën mbi çështjen e ishullit të ndarë gerko-turk të Qipros, dhe pastaj ndeshën edhe një pengesë tjetër të madhe kur zoti Sarkozi u bë president i Francës në vitin 2007.

XS
SM
MD
LG