Lidhje

SHBA, rritet vëllimi i shitjes së shtëpive ekzistuese


SHBA, rritet vëllimi i shitjes së shtëpive ekzistuese

Në Shtetet e Bashkuara, vëllimi i shitjes së shtëpive ekzistuese është rritur, por çmimi mesatar ka rënë pasi tregu vazhdon të jetë i mbingopur me shtëpi të marra nga pronarët e falimentuar.

Një organizatë e sektorit të imobiliareve tha sot se vëllimi i shitjeve u rrit 2.7 në janar për qind duke arritur nivelin më të lartë në 8 muaj.

Por Shoqata Kombëtare e Agjentëve Imobiliarë njofton se çmimi mesatar i shtëpive të shitura ra në 158 mijë dollarë, më i ulëti që nga prilli i vitit 2002. Organizata njofton se shtëpitë që kanë kaluar në pronësinë e bankave, pas falimentimit të pronarëve, përfaqësonin 37 për qind të shitjeve të muajit të kaluar.

Tregu amerikan i shtëpive dhe niveli i papunësisë kanë qenë dy nga problemet më të mprehta të ekonomisë amerikane pas krizës së viteve 2008-2009.

XS
SM
MD
LG