Lidhje

SHBA: Akuza ndaj një shtetasi ukrainas


Një shtetas ukrainas u akuzua në Shtetet e Bashkuara për përfshirje në një rrjet të gjerë për vjedhje informacionesh të kartave të kreditit, për pastrim parash dhe trafik drogash, si dhe krime të tjera kibernetike.
Departamenti i Sigurisë Kombëtare thotë se shtetasi Sergei Litvinenko nuk e pranoi fajësinë para gjykatësit kur iu lexuan akuzat. Ai u ekstradua nga Kroacia të premten.
Akuzat u ngritën pas një hetimi të Agjencisë së Imigracionit të quajtur “Operacioni Tregu i Hapur”. Hetimi filloi në mars të vitit 2007 dhe kishte si objektiv një organizatë të quajtuir “Carder.su”, e cila ka një faqe interneti ku anëtarët mund të blejnë të dhënat e vjedhura të identitetit të të tjerëve.
Sipas Departamentit të Sigurisë Kombëtare Litvinenko është mes 39 të akuzuarve për veprimtaritë kriminale të kësaj organizate në janar të vitit 2012.
XS
SM
MD
LG