Lidhje

Shkodër: Punësimi është orientuar drejt ndërmarrjeve të përbashkëta me investitorë të huaj


Shkodër: Punësimi është orientuar drejt ndërmarrjeve të përbashkëta me investitorë të huaj

Në Shkodër, vitet e fundit punësimi është orientuar drejt ndërmarrjeve të përbashkëta të prodhimit të këpucëve dhe veshjeve për eksport.

Aktualisht, në këtë qytet janë ngritur 25 ndërmarrje të tilla, ku janë punësuar 23 përqind e fuqisë punëtore.

Drejtues të sektorit të punësimit në Shkoder pohojnë se për shkak të krizes ekonomike botërore, një pjesë e bizneseve të huaja po drejtohen drejt Shqipërisë falë fuqisë së lirë punëtore dhe kualifikimit të tyre.

XS
SM
MD
LG