Lidhje

Shkodër: Fillon zbatimi i Programit për Mbledhjen e Diferencuar të Mbeturinave


Shkodër: Fillon zbatimi i Programit për Mbledhjen e Diferencuar të Mbeturinave

Në Shkodër filloi zbatimi i Programit për Mbledhjen e Diferencuar të Mbeturinave, i mbështetur edhe nga Komisioni Europian. Sipas këtij programi, përmes riciklimit, mbetjet urbane do të kthehen në të ardhura dhe investime per bashkine, duke permiresuar njeherazi edhe gjendjen e mjedisit. Ndërkohë, perfaqesues te Shoqates kombetare te ricikluesve, shprehën sot shqetesimin se, nisma të tilla, të marra në disa qytete të Shqipërisë, nuk kanë patur vazhdimësi. Sipas programeve të Bashkimit Europian, deri ne vitin 2015, Shqipëria duhet të riciklojë 25 përqind të mbetjeve të saj urbane.

XS
SM
MD
LG