Lidhje

Shkodër: Përkujtohet mesha e parë pas komunizimit


Shkodër: Përkujtohet mesha e parë pas komunizimit

20 vjet më parë, banorët e Shkodrës, pa dallime fetare, morën pjesë në ringritjen e Kapelës, në varrezat katolike të këtij qyteti, ku edhe u mbajt mesha e pare, e udhëhequr nga dom Simon Jubani, meshë e cila shënoi rifitimin e lirive fetare në Shqipëri, pas një periudhe të gjatë të ndalimit me dhunë të besimit dhe institucioneve fetare nga regjimi komunist. Me ratin e këtij përvjetori, sot në Shkodër u mbajt një meshë përkujtimore, ku klerikët e vlerësuan ngarjen e 20 viteve më parë si fillimin e proceseve demokratike, ndërkohë që u bënë thirrje besimtarëve për të moskeqpërdorur lirinë e fituar.

XS
SM
MD
LG