Lidhje

15 vjet nga mbërritja në Shqipëri e Bibliotekës së Arshi Pipës

  • Pëllumb Sulo

15 vjet nga mbërritja në Shqipëri e Bibliotekës së Arshi Pipës

15 vjet më parë, profesor Arshi Pipa ia dhuroi Muzeut të qytetit të Shkodrës, bibliotekën e tij personale, të ngritur në Shtetet e Bashkuara. Përveç librave të shumtë ai i dhuroi këtij Muzeu edhe dorëshkrimet si dhe letërkembimin, që përmbledh një periudhë rreth 50 vjeçare të jetës së tij. Sipas punonjesve te Muzeut të Shkodres, kjo bibliotekë pasqyron vetë formimin dhe personalitetin e profesor Arshi Pipes.

XS
SM
MD
LG