Lidhje

Shqipëri: Certifikatat e lindjes me formë të re, hiqet deklarimi i kombësisë

  • Raimond Kola

Parlamenti

Në Shqipëri, ka pak ditë që ka hyrë në fuqi një vendim i qeverisë për formën e re të certifikatave të lindjes, të lëshuara nga komunat dhe bashkitë. Në formën e re të këtij dokumenti është hequr deklarimi i kombësisë dhe kjo ka ngjallur reagimin e organizatës Omonia të pakicës greke. Përmes një deklarate, ky grup është shprehur se formati i ri krijon jo vetëm probleme teknike dhe burokratike për qytetarët, por përbën edhe shkelje të të drejtave të njeriut.

Dëgjoni kronikën:

XS
SM
MD
LG