Lidhje

Shqipëri, nevoja e sigurimit të fermave nga përmbytjet


Shqipëri, nevoja e sigurimit të fermave nga përmbytjet

Përmbytjet e përsëritura dhe masive të vitit te kaluar po shtrojnë përpara fermerëve të zonës së Nënshkodrës, nevojën e sigurimit të fermeve të tyre bujqësore dhe blegtorale pranë shoqërive të sigurimeve, që veprojnë edhe në Veri të Shqipërisë. Përfaqësuesit e këtyre shoqërive pohojnë se, nëqoftëse fermerët e Nënshkodrës do të rregjistrojnë fermat e tyre, atëherë ato mund të sigurojnë lehtësisht pasuritë e tyre nga dëmet që u shkaktojnë përmbytjet. Vetëm nga përmbytjet e fundvitit të kalur, zonës së Nënshkodrës ju shkaktua një dëm ekonomik prej më shumë se 30 milion dollarësh.

XS
SM
MD
LG