Lidhje

Shqipëri: Përpjekje të fëmijëve jetimë për t'u integruar


Shqipëri: Përpjekje të fëmijëve jetimë për t'u integruar

Në Shkodër, më shumë se 65 fëmijë jetimë janë jashtë institucioneve shtetërore, duke u përballur çdo ditë me vështirësitë e strehimit dhe të punësimit. Kjo situatë ka shtyrë shoqatën e jetimëve që të apelojë për një mbështetje më të madhe, nga ana e strukturave shtetërore, ndaj kësaj shtrese në nevojë. Prej vitesh, në qytetin e Shkodrës janë ngritur disa qendra, ku fëmijët jetimë trajtohen deri në përfundim të shkollës, por pas kësaj moshe, pjesa më e madhe prej tyre detyrohen të strehohen nëpër konviktet e shkollave profesionale të qytetit, ose në qendrat e ngritura nga shoqatat joqeveritare.

XS
SM
MD
LG