Lidhje

Shqipëri, prokuroria për vendimin mbi çështjen e 21 janarit


Prokuroria i kërkoi sot Gjykatës së Lartë të kundërshtojë vendimin e Gjykatës së Apelit, e cila dënoi me 1 dhe 3 vjet burg ish komandantin e Gardës, Ndrea Prendi dhe ish drejtuesin e njësisë speciale, Agim Llupo

Në Shqipëri prokuroria iu drejtua sot Gjykatës së Lartë për të kundërshtuar vendimin e pak javëve më parë të Gjykatës së Apelit për çështjen e 21 janarit, e cila dënoi me 1 dhe 3 vjet burg ish komandantin e Gardës, Ndrea Prendi dhe ish drejtuesin e njësisë speciale, Agim Llupo.

Prokuroria vlerëson se vendimi i Gjykatës së Apelit, që i akuzon të dy të dënuarit, për “vrasje nga pakujdesia” është marrë në shkelje të rënda proceduriale. Prokurorët i janë përmbajtur sërish akuzës fillestare për “vrasje në rrethana të tjera cilësuese” duke kërkuar 23 vjet burgim për Prendin dhe 25 vjet burgim për Llupon.

Sipas prokurorëve, në rastin e ish komandantit Prendi “Gjykata e Apelit nuk ka marrë fare në konsideratë faktin që ai ka ndërruar tytën e pistoletës për të zhdukur provat që e lidhnin atë me krimin”, shkruajnë prokurorët, ndërsa për rastin e oficerit Llupo “Gjykata e Apelit shprehen ata - nuk jep shpjegime për të mbështetur akuzën e vrasjes nga pakujdesia dhe se si plumbi i qëlluar në ajër sipas Gjykatës, ka goditur dhe vrarë Ziver Veizin”.

Po ashtu prokurorët ankohen mes të tjerash edhe për faktin se Gjykata nuk ka marrë parasysh dëshmitë e disa personave, të cilat, sipas prokurorëve, përputhen edhe me aktet e tjera të ekspertimit dhe pamjet filmike.

Dy javë më parë në Tiranë Komisioneri për të Drejtat e Njeriut i Këshillit të Europës, Nils Muižnieks deklaroi se “kjo çështje përbën një test madhor që po ndiqet nga afër nga komuniteti ndërkombëtar".

Shiko komentet (1)

Ky forum është mbyllur
XS
SM
MD
LG