Lidhje

Shqipëri: Shfaqen pasojat e rritjes së çmimit të grurit në tregjet ndërkombëtare

  • Armand Mero

Shqipëri: Shfaqen pasojat e rritjes së çmimit të grurit në tregjet ndërkombëtare

Në Shqipëri indeksi i çmimeve të konsumit gjatë muajit korrik pësoi një ulje me 0.5 përqind, bëri të ditur sot Instituti i Statistikave, falë rënies së çmimeve kryesisht të frutave dhe perimeve të stinës. Por në tregun shqiptar janë shfaqur menjëherë pasojat e rritjes së çmimit të grurit në tregjet ndërkombëtare. Madje në disa furra, sot është konstatuar edhe një rritje e çmimit edhe të bukës. Ndërkaq sipas Instat-it, norma mesatare e inflacionit arriti në 3.4 përqind gjatë muajit korrik.

XS
SM
MD
LG