Lidhje

Shqyrtohet mundësia për ta lejuar forcimin e juanit ndaj dollarit


Shqyrtohet mundësia për ta lejuar forcimin e juanit ndaj dollarit

Shtypi shtetëror kinez lë të kuptohet se po shqyrtohet mundësia për ta lejuar monedhën kineze, juanin, të forcohet ndaj dollarit. Në kryeartikullin e Gazetës Financiare të Kinës, që kontrollohet nga qeveria, thuhet se ka ardhur koha që Pekini ta zgjerojë hapësirën e shkëmbimit të juanit për të luftuar inflacionin. Sipas një analisti të cituar në një tjetër gazetë, thuhet ndërkohë se problemet e fundit me borxhin në Shtetet e Bashkuara nuk i lënë alternativë tjetër Kinës, veç të ribalancojë ekonominë dhe të reformojë kursin e shkëmbimit të monedhës në mënyrë që të ngadalësojë sasinë e dollarit amerikan në rezervat e bankës qendrore kineze. Njoftimi del në prag të vizitës së nën presidentit amerikan Joe Biden në Kinë, gjatë së cilës ekonomia do të jetë një ndër temat kryesore të bisedimeve.

XS
SM
MD
LG