Lidhje

Muzetë në shtëpitë e shqiptarëve në Malin e Zi

  • Ali Salaj

Shqiptarët në Mal të Zi kanë një pasuri etniko-kulturore që në disa zona ruhet dhe kultivohet. Si pasojë e mungesës së institucioneve shtetërore për mbrojtjen e kësaj kulture, në disa zona me banorë shqiptarët, janë hapur muze nëpër shtëpi, me koleksione etnografike dhe me objekte të kulturës materiale. Korrespondenti ynë Ali Salaj na njeh me këto përpjekje për ruajtjen e traditës.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG