Lidhje

Shqipëri: Bllokohen refugjatë sirianë


Policia Kufitare shqiptare bllokoi në Jug të Shqipërisë grupe të reja refugjatësh nga Siria. Sipas burimeve zyrtare policore refugjatët kishin hyrë nga Greqia dhe synonin të udhëtonin drejt Malit të Zi.

Burimet zyrtare thanë se gjatë patrullimit në kufirin jeshil greko - shqiptar , në bashkëpunim me Forcat policore “Delta” , janë bllokuar rreth 60 shtetas sirianë mes të cilëve gra dhe fëmijë. Sektori i Migracionit në Drejtorinë Rajonale në Gjirokastër po punon për rikthimin vullnetar të tyre në shtetin grek, njoftuan autoritetet.

Sipas njoftimeve nga Athina Greqia është në presion të grupeve të refugjatëve sirianë që hyjnë në territorin e saj për tu dhënë leje afatgjata qëndrimi.Refugjatët kanë organizuar protesta në kryeqytetin grek për tu bërë thirrje autoriteteve për një trajtim më të mirë dhe sigurimin e ushqimeve. Grupe emigrantësh shqiptarë në Greqi kanë ndihmuar familjet e refugjatëve duke zhvilluar fushata për mbledhjen e veshjeve dhe ushqimeve.

XS
SM
MD
LG