Lidhje

Teknikat tradicionale të mjeshtërisë së restaurimit

  • Raimond Kola

Në Gjirokastër, një mjeshtër nga Kosova po u mëson të rinjve teknikat e restaurimit. Mjeshtëritë tradicionale në ndërtim po humbasin vit pas viti dhe kohët e fundit po bëhen përpjekje që ato të ruhen në disa qytete të vjetra të Shqipërisë, si Berati, Gjirokastra dhe Kruja. Të rinjtë kanë zgjedhur të punojnë në shtëpinë e gjuhëtarit të shquar shqiptar Eqerem Çabej, e cila synohet të kthehet nga autoritetet në një shtëpi muze.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG