Lidhje

Shkurtime masive në shëndetësi


Ministria e Shëndetësisë po ndërmerr shkurtime masive në disa spitale të vendit duke i kthyer këto institucione në Qendra Shëndetësore. Mbi 40% e personelit, shumica prej të cilëve me mbi 20 vite punë, u njoftuan sot në spitalin e Tepelenës për t`u larguar nga puna.

Punonjësit e spitalit zhvilluan sot një protestë në këtë qytet duke kërkuar motivet e largimit dhe transparencë mbi kriteret që personeli tjetër mbahej në punë. Disa prej punonjësve u ankuan se reforma në shëndetësi po bëhej mbi kritere partiake.

Drejtuesit e spitalit të Tepelenës thanë se shkurtimet kishin ardhur pas një urdhëri të Ministrisë së Shëndetësisë njoftuar në shtator të këtij viti.Kriteret sipas tyre kanë ndjekur pozicionet e punës ku janë shkurtuar kryesisht infermierë dhe punonjës të administratës .

Shkurtimi i rreth 60 punonjësve në spitalin e Tepelenës me rreth 170 punonjës pason shkurtime në disa spitale të tilla në vend.

Tepelena është nga qytetet më të varfa në Shqipëri me nivelet më të larta të papunësisë.

Shiko komentet (1)

Ky forum është mbyllur
XS
SM
MD
LG