Lidhje

Fitimet e pakta zbehin traditën e punimit të gurit në Gjirokastër

  • Raimond Kola

Fitimet e pakta zbehin traditën e punimit të gurit në Gjirokastër

Në qytetin muze te Gjirokastrës tradita e përpunimit të gurit ka ardhur në rënie. Mjeshtrit e pakët të gurit thonë se të rinjtë janë pak të interesuar për t'u marrë me këto punime, për shkak të fitimeve të pakta. Por prodhimet artizanale mbeten të pëlqyera nga qindra turiste vendas dhe të huaj që vizitojnë qytetin.

XS
SM
MD
LG