Lidhje

Presidenti Trump para diplomantëve të Universitetit "Liberty"


Presidenti Donald Trump u tha studentëve të një universiteti të krishterë të ndjehen krenarë që nuk bëjnë pjesë në rrymën qendrore të opinionit publik. Me komente që dukej se i referoheshin elitës politike në Uashington, presidenti tha në fjalimin që mbajti para diplomantëve të Universitetit “Liberty” – universiteti më i madh i krishterë në vend, ta përqafojnë me zell statusin e tyre si zëdhënës të pikëpamjeve larg qendrës, pasi ata që nuk janë konformistë “janë ata që ndryshojnë botën”.

Fjalimi në Universitetin “Liberty” ishte dalja e parë para publikut që kur presidenti shkarkoi drejtorin e FBI-së, James Comey, i cili po drejtonte hetimet mbi rolin që mund të ketë luajtur Rusia në zgjedhje dhe kontaktet e mundshme që dyshohen të kenë pasur punonjës të fushatës Trump me qeverinë ruse.

Presidenti i mëshoi mesazhit populist, kundër qarqeve politike të Uashingtonit, duke thënë se e kishte parë me sytë e tij se sistemi nuk funksionon dhe u bëri thirrje 18 mijë diplomantëve t’u bëjnë qëndresë zërave të dështuar që “mendojnë se dinë gjithçka”.

Universiteti “Liberty” u themelua nga aktivisti konservator, evangjelisti Jerry Falwell. Djali i tij e mbështeti që në fillim të fushatës Donald Trumpin dhe ishte faktor që zoti Trump mori 80% të votës së evangjelistëve të bardhë.

Një anketë e fundit e Qendrës Pew tregon se 3/4 e evangjelistëve të bardhë kanë mendim pozitiv për punën që ka bërë presidenti në 100 ditët e para në detyrë, krahasuar me 39% të publikut të gjerë që shpreh opinion pozitiv.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG