Lidhje

Kosovë: Vazhdon përkrahja për ish kryeministrin Ramush Haradinaj

  • Leonat Shehu
  • Prishtinë

Kosovë: Vazhdon përkrahja për ish kryeministrin Ramush Haradinaj

Qytetarë të shumtë dhe përfaqësues politikë të Kosovës janë mbledhur sot në fshatin Gllogjan të Komunës së Deçanit, në përkrahje të ish-kryeministrit të Kosovës Ramush Haradinaj.

Pjesëmarrësit kërkuan lirimin sa më të shpejtë të zotit Haradinaj nga paraburgimi në Hagë. Gjykata ndërkombëtare për krime të luftës në ish Jugosllavi, urdhëroi rigjykimin e ish kryeministrit të Kosovës, Ramush Haradinaj dhe dy bashkëluftëtarëve të tij të akuzuar për krime lufte.

Dhoma e Apelit e Gjykatës së Hagës, anuloi pjesërisht vendimin e Gjykatës të prillit të vitit 2008 e cila e kishte shpallur të pafajshëm zotin Haradinaj.

Në rigjykimin e pjesshëm data e të cilit ende nuk është caktuar do të trajtohen akuzat për vrasje, trajtim mizor dhe torturim të të burgosurve në shtabin e ish Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në fshatin Jabllanicë në Kosovën perëndimore.

XS
SM
MD
LG