Lidhje

Zhvillimi i artizanatit, mundësi punësimi për gratë në Shqipëri e Kosovë


Në qytetin e Shkodrës po mbahet Panairi i Artizanes me pjesëmarrjen e 40 grave artizane nga Shqipëria dhe Kosova. Panairi organizohet nga shoqata "Gruaja intelektuale shkodrane" dhe Qendra e gruas "Dera e hapur" në Prishtinë. Panairi synon jo vetëm ruajtjen dhe përtëritjen e traditave në fushën e artizanatit, por edhe mbështetjen e grave në punësim dhe në fuqizimin e ekonomisë së tyre familjare. Korrespondenti i Zërit të Amerikës, Pellumb Sulo, përgatiti kronikën:

Mendimi juaj

Trego komentet

XS
SM
MD
LG