Lidhje

Zyrtarët japonezë mund të publikojnë të dhënat për përhapjen e rrezatimit nga aksidenti i Fukushimës


Zyrtarët japonezë mund të publikojnë të dhënat për përhapjen e rrezatimit nga aksidenti i Fukushimës

Zyrtarët japonezë thonë se do të publikojnë të dhënat për mundësinë e përhapjes së rrezatimit radioaktiv nga aksidenti i ndodhur në uzinën e Fukushimës. Deri tani këto të dhëna nuk janë publikuar për të mos të shkaktuar panik tek popullata.

Televizioni kombëtar tha se të dhënat do të postohen sot në faqet e internetit të Minstrisë së Shkencës dhe agjencive rregullatore të energjisë bërthamore.

Zyrtarët thonë se të dhënat nuk janë publikuar nga frika se ndoshta disa prej skenareve më të këqija mund të shkaktonin panik tek njerëzit. Por qeveria tha se beson se paniku mund të shmanget me shpjegimet e duhura.

XS
SM
MD
LG