Lidhje

Gërmime të reja arkeologjike në Shqipëri


Archaelogical excavations in Albania
Në Shqipëri po kryhen gërmime të reja dhe studime historike për periudha të ndryshme në disa zona arkeologjike. Kërkimet përkojnë këtë vit me 100 vjetorin e Pavarësisë dhe pritet të sjellin të dhëna të reja për trashëgiminë kulturore shqiptare. Drejtori i Qendrës së Studimeve Albanologjike, Ardian Marashi thotë se në procesin kërkimor po bashkëpunohet me mjaft Universitete brenda dhe jashtë vendit.
XS
SM
MD
LG