Lidhje

Duma miraton hyrjen e Rusisë në OBT


A supporter of Egypt's ousted President Mohamed Morsi covers his mouth with tape. The Arabic writing reads: "Military Coup," as others chant slogans against Egyptian Defense Minister Gen. Abdel Fattah el-Sissi at Rabaa al-Adawiya mosque, Cairo, Egypt.
A supporter of Egypt's ousted President Mohamed Morsi covers his mouth with tape. The Arabic writing reads: "Military Coup," as others chant slogans against Egyptian Defense Minister Gen. Abdel Fattah el-Sissi at Rabaa al-Adawiya mosque, Cairo, Egypt.

Anëtarësimi në OBT ka qenë një objektiv kryesor për Rusinë që nga koha e Bashkimit Sovjetik që u shpërbë 20 vjet më parë.

Dhoma e ulët e parlamentit rus (Duma) miratoi hyrjen e vendit në Organizatën Botërore të Tregtisë, prej kohësh një objektiv i udhëheqësve të Kremlinit.

Kur ligji të miratohet edhe nga Dhoma e sipërme dhe presidenti Vladimir Putin t’a nënshkruaj atë, Rusia zyrtarisht do të bëhet anëtare e OBT-së 30 ditë pas nënshkrimit.

Anëtarësimi në OBT ka qenë një objektiv kryesor për Rusinë që nga koha e Bashkimit Sovjetik që u shpërbë 20 vjet më parë.

Anëtarët e OBT-së kishin bllokuar anëtarësimin e Rusisë për shkak të shqetësimeve të drejtave të njeriut dhe mosmarrëveshjeve rajonale të tregtisë. Rusia u lejua për t'u bashkuar pas një marrëveshjeje të arritur me OBT-në dhjetorin e kaluar.

Por disa politikanë rusë janë kundër anëtarësimit. Ata thonë se ky hap kërkon uljen e tarifave për disa mallra të importuara, pa krijuar mundësi për rifitimin e të ardhurave nga kjo humbje.
Dhoma e ulët e parlamentit rus miratoi hyrjen e vendit në Organizatën Botërore të Tregtisë, prej kohësh një objektiv i udhëheqësve të Kremlinit.
XS
SM
MD
LG