Lidhje

SHBA: Gara presidenciale përqëndrohet tek ekonomia


Kandidatët presidencialë Mitt Romney dhe presidenti Barak Obama, janë përqëndruar gjatë fushatave të tyre sot tek çështjet ekonomike.


Kandidati për nënpresident i partisë republikane, Paul Ryan, tha se republikanët do të mbrojnë amerikanët e moshuar nga shkurtimet në Medicare, programi shëndetësor qeveritar për qytetarët e moshuar.

Gjatë një takimi elektoral, ku pjesëmarrësit kryesisht ishin të moshuar në një komunitet pensionistësh në Florida, ai tha se si nëna dhe gjyshja e tij kishin përfituar nga Medicare. Nëna 78 vjeçare e zotit Ryan ishte pjesmarrëse në takim.

Ndërkaq presidenti Obama e ka përqëndruar fushatën e tij gjatë ditës së sotme në shtetin New Hampshire, tek planet për shkurtimet buxhetore të kundërshtarit të tij.
XS
SM
MD
LG